Image

FRAKTIONERAD LASER

VS KLINIK använder Youlaser MT en laser som kombinerar de två gyllene
våglängderna 10 600 nm och 1 540 nm i en och samma behandling!
Med fraktionerad laser kan vi både arbeta på djupa och ytliga lager av huden samt ablativt, icke ablativt eller med en kombination av dessa, helt beroende på vilken behandling din hud behöver. Dessutom om man använder båda våglängderna tillsammans så förstärker dessa två våglängder effekten av din behandling och förbättrar därmed resultaten avsevärt. Med fraktionerad laser kan vi behandla alla kroppsdelar och hudtyper.

Vanliga behandlingsområden:

  • Rynkor
  • Hud med dålig elastisitet
  • Ärr
  • Akneärr
  • Solskadad hud
  • Stora porer
  • Ojämn hudtonelias
  • Bristningar

VAD ÄR, OCH HUR FUNGERAR, EN FRAKTIONERAD LASER?

Historiskt är fraktionerad laser är en vidareutveckling från laserslipningen som var populärt på 90-talet då man med hjälp av en laserstråle skalade bort översta hudlagret (epidermis) på patienten. Huden blev vaxaktig och även mycket tunn och skör. Detta medförde stora infektionsrisker, lång läkningsprocess upp till 6 veckor på sjukhus och huden fick läka med läkares dagliga uppsikt under ett bandage.
Den första fraktionerade lasern lanserades 2003 och var en koldioxidlaser. Denna typ av laser har använts sedan dess och används alltjämt för behandling av hud och hudförbättringar.
Med fraktionerad laserbehandling påverkar lasern huden i mikroskopiska behandlingspunkter med en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt dessa behandlade punkter är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster.

Boka kostnadsfri konsultation

10600 NM - ABLATIV LASER

Koldioxidlaser är den vanligaste lasertypen av fraktionerad laser som används vid hudföryngring. Med denna teknik gör man mikroskopiska hål ner till läderhuden, resultatet blir en mycket kortare läkningsprocess än en laserslipning men fortfarande med vissa infektionsrisker då det bildas sårskorpor från de små hålbildningarna. Behandlingen är en ablativ process vilket innebär
att den förångar hudceller och behandlingens nackdel är att man riskerar pigmentförändringar på de behandlade områdena. Metoden används för att reducera djupa rynkor, minska stora porer, ta bort ärr och för att få en slätare hud med jämnare hudton.

1540 NM - ICKE ABLATIV LASER

Bygger på samma princip som koldioxidlaser, men med denna våglängd penetreras det aldrig några hål i huden som det gör med laserslipning eller koldioxidlaser.
Laserstrålen är mycket skonsammare mot huden då den är en icke ablativ process, icke ablativ laser lämnar översta hudlagret helt intakt och skapar koagulation i djupare strukturer i huden, därav kortare
återhämtningstid och minskad risk för komplikationer. Behandlingsmetoden är väldigt gynnsam för att reducera rynkor, ta bort ärr, acneärr, förminska stora porer, ytliga kärl, solskadad hud, ojämn hudton, hudbristningar.
Med just vår fraktionerade laser kan man alltså kombinera båda dessa våglängder för att optimera resultatet.

DET UNIKA MED FRAKTIONERAD LASER

  • Kombinerar ablativ och icke ablativ laser för att optimera resultatet baserat på syftet med behandlingen
  • Anpassningsbar återhämtningstid

FÖRBEREDELSER INFÖR BEHANDLINGEN

Vid den första konsultationen träffar kunden certifierad behandlare för fraktionerad laser, då man också gör en behandlingsplan. Den totala behandlingstiden varierar kraftigt beroende på hur stort område som behandlas.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?

Det rekommenderas att man genomför 3-5 behandlingar, lite beroende på förutsättningar och önskemål, med 3-5 veckors
mellanrum. Resultatet märks redan efter några dagar. Resultatet är permanent, däremot stoppas ej hudens naturliga åldringsprocess.

VAD HÄNDER EFTER BEHANDLINGEN?

Eftersom behandlingsvariationen med fraktionerad laser är väldigt stor så är också reaktionen efter en behandling varierande, det är därför extra
viktigt att vara uppmärksam på din terapeuts råd och konsultation för just din behandling.
Beroende på vilken typ av behandling man gjort kan man uppleva allt från att huden bara känns varm och att den stramar, ungefär som när man blivit lätt solbränd, till att man har en återhämtningstid på en vecka.
Tänk på att tillföra huden extra mycket fukt så länge du fortfarande är påverkad av behandlingen. Det är inte ovanligt att det kan klia i huden och det är då viktigt att inte klia, det är en del av hudens läkningsprocess.
Tänk även på att undvika solexponering av det behandlade området eftersom UV-ljuset kan leda till nedbrytning av kollagen och elastin i huden samt pigmentförändringar.
Vi rekommenderar också att man undviker smink, alkohol och hårdare fysiska aktiviteter under de första dygnen efter behandling.

Image
Fraktionerad laser
Borttagning av fibrom