Kvinna behandlad med fraktionerad RF

Fraktionerad RF

Fraktionerad RF (Radiofrekvens) är enkelt förklarat kombinationen av microneedling och radiofrekvens.

Fraktionerad RF är en ny dimension inom radiofrekvens-teknologin och har en patenterad återkoppling av impedans, samt ett kontrollsystem som garanterar exakt och bekväm energileverans direkt ner till ett specifikt djup i dermis, med minimalt invasiva guldpläterade mikronålar.

Behandlingen skapar en regeneration av kollagen och elastin vilket ger en påtaglig förbättring av ärr, hudstruktur samt rynkig och slapp hud. Behandlingen passar alla hudtyper och kan göras året om.

Behandlingsområden med Fraktionerad RF:

  • Linjer och rynkor
  • Påsig hud
  • Akneärr och kirurgiska ärr
  • Brännskador
  • Ojämn hudstruktur
  • Förstorade porer
  • Bristningar

Hur fungerar Fraktionerad RF?

Fraktionerad RF kombinerar fördelarna från microneedling med radiofrekvensenergi för att behandla de djupaste skikten i huden och stimulera kollagen, elastin för att föryngra och strama åt huden, förbättra hudens struktur samt bli av med linjer och rynkor.

Maskinen använder en unik och intelligent teknik för att skydda hudens översta skikt. Med 49 st guldpläterade ultrafina nålar för att penetreras hudens och för att skapa kontrollerade mikrosår. Detta stimulerar vår nybildning av kollagen och elastin.

Behandling med Fraktionerad RF hjälper till att ge varaktiga oöverträffade resultat med intelligent radiofrekvens (RF) -teknologi. Radiofrekvensvärme följer nålarnas kanaler för att stimulera de djupaste skikten i huden, exakt och konsekvent. Detta återskapar vävnadsvolymer och har en sammandragande effekt på porer, linjer och andra ojämnheter i huden.

Till skillnad från ablativa behandlingar, så som fraktionerad laser som skapar ett kontrollerat trauma på de yttersta skikten i huden, lämnar Fraktionerad RF hudens yttersta lager intakt. Detta medför snabbare läkning och kan upprepas var fjärde till sex veckor för optimalt resultat.

Behandlingarna anpassas efter ålder, hudtyp, exponering av solen, behandlingsområde, vävnadstjocklek och djup.

Finns det några biverkningar eller risker?

Biverkningar efter Fraktionerad RF är milda till sin natur, vilket ger minimal återhämtningstid. För patienter med ytliga kärl kan det förekomma en svag punktblödning och en mycket liten risk för blåmärken. Mest förekommande är att huden förblir röd i 2-3 dagar. De flesta patienter kan återuppta sin normala rutin nästa dag.

Boka kostnadsfri konsultation