Kvinna behandlad med fraktionerad RF

Fraktionerad RF

Fraktionerad RF (Radiofrekvens) är enkelt förklarat kombinationen av microneedling och radiofrekvens.

Fraktionerad RF är en ny dimension inom radiofrekvens-teknologin och har en patenterad återkoppling av impedans, samt ett kontrollsystem som garanterar exakt och bekväm energileverans direkt ner till ett specifikt djup i dermis, med minimalt invasiva guldpläterade mikronålar.

Behandlingen skapar en regeneration av kollagen och elastin vilket ger en påtaglig förbättring av ärr, hudstruktur samt rynkig och slapp hud. Behandlingen passar alla hudtyper och kan göras året om.

Behandlingsområden med Fraktionerad RF:

  • Linjer och rynkor
  • Påsig hud
  • Akneärr och kirurgiska ärr
  • Brännskador
  • Ojämn hudstruktur
  • Förstorade porer
  • Bristningar

Hur fungerar Fraktionerad RF?

Vi på VS KLINIK använder oss av VIVACE RF – en ny generation av mikronålning som är fulländad. Inte nog med den höga motorstyrkan på 70W så är VIVACE inte lik någon annan Microneedling maskin på marknaden.

Microneedling med RF, radiofrekvensenergi, möjliggör en avancerad och effektiv invasiv behandling av olika hudproblem i ansiktet och på kroppen, även på känslig hud som händer, hals och dekolletage. En behandling med VIVACE microneedling innebär att fina nålar tränger ner i huden medan radiofrekvensenergi värmer vävnaden och stimulerar hudens egen kollagenproduktion och cellförnyelse. VIVACE microneedling kan minska ärr, rynkor, hudbristningar och minimera porstorlek. Denna behandling för hudföryngring stramar upp slapp hud och förbättrar dess elasticitet, struktur och färg.

Boka kostnadsfri konsultation

Fördelar med VIVACE microneedling

Tekniken bakom VIVACE microneedling med radiofrekvensenergi är mycket avancerad. De tunna fina nålarna med en unik kombination av icke-isolerade och isolerade nålar skapar tusentals mikropunkter i hudvävnaden med ett djupt från 0,5 till 3,5 mm (fullt justerbart), utan att riva sönder huden. På detta sätt blir behandlingen mer komfortabel och återhämtningstiden blir kortare. VIVACE microneedling är inget kirurgiskt ingrepp. Redan efter en behandling syns resultat med slätare hudton, förbättrad hudstruktur och finare linjer och resultaten förbättras även med tiden. Behandlingen tvingar huden att reparera sig själv och påskyndar produktionen av kollagen och elastin efter behandlingen vilket förbättrar resultatet successivt. Tre behandlingar med några veckors mellanrum ger ofta det resultat som patienten önskar och efterfrågar.

Det som separerar VIVACE från andra microneedling maskiner är att allt i maskinen kan styras separat från pulstiden till RF energin vilket gör den extremt mångsidig. Även nålarna är helt unika då de isolerade nålarna användas för att endast värma ett specifikt djup i Dermis medan de icke-isolerade nålarna används för att värma upp hela hudlagret.

Till skillnad från ablativa behandlingar, så som fraktionerad laser som skapar ett kontrollerat trauma på de yttersta skikten i huden, lämnar Fraktionerad RF hudens yttersta lager intakt. Detta medför snabbare läkning och kan upprepas var fjärde till sex veckor för optimalt resultat.

Behandlingarna anpassas efter ålder, hudtyp, exponering av solen, behandlingsområde, vävnadstjocklek och djup.

Finns det några biverkningar eller risker?

Biverkningar efter Fraktionerad RF är milda till sin natur, vilket ger minimal återhämtningstid. För patienter med ytliga kärl kan det förekomma en svag punktblödning och en mycket liten risk för blåmärken. Mest förekommande är att huden förblir röd i 2-3 dagar. De flesta patienter kan återuppta sin normala rutin nästa dag.